Στην ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά με τη ΔΕΘ – Helexpo και την υποστήριξη του ΠΕΤΕΤ, στα πλαίσια της έκθεσης Food & Drinks, και είχε ως θέμα «Η επόμενη μέρα στον κλάδο των τροφίμων: Καινοτομία – Βιωσιμότητα – Εξωστρέφεια», παρευρέθηκε ως ομιλητής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας».
Στο πάνελ της ημερίδας, ο κ. Νικόλαος Γούσιος, αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ενιπέας, παρουσίασε τις πρακτικές και τις καινοτομίες που χρησιμοποιούνται από τον συνεταιρισμό: αναγεννητική γεωργία, νέες τεχνολογίες, κατάθεση φακέλου ΠΓΕ για το ρεβίθι Φαρσάλων, συσκευασία των οσπρίων με το όνομα του συνεταιρισμού, συνεργασίες με πανεπιστήμια και διεθνείς φορείς, χρήση ελληνικών ποικιλιών, γεωπονική παρακολούθηση των παραγωγών από τον συνεταιρισμό, ιχνηλάτηση προϊόντων από το χωράφι έως το ράφι. Στόχος είναι η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια, κάτι το οποίο αποτελεί πρωταρχικό στόχο όσον αφορά την επόμενη ημέρα των προϊόντων του συνεταιρισμού.
Ο κ. Γούσιος ευχαρίστησε τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για την πρόσκληση, καθώς και για το πολύτιμο έργο που επιτελεί με στόχο την επιβίωση και ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου.
Πηγή: www.ifarsala.gr