31 Ιανουαρίου 2025
Travelnews

Συμμαχία για τη γαστρονομία και τη φιλοξενία σε αρμονία με τη φύση

Ο δεύτερος άξονας, αφορά σε πιλοτικά έργα σε τοποθεσίες της UNESCO. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αρχές της UNESCO, θα δημιουργηθούν οδηγίες υλοποίησης για μελλοντικά πιλοτικά έργα. Αυτά τα έργα θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις βιόσφαιρες του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα (Man and the Biosphere – MAB) καθώς και Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Σημειώνεται ότι οι βιόσφαιρες, είναι χώροι όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν και συνεργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των κοινοτήτων που ζουν εκεί. Τα έργα, που θα υλοποιούνται από μέλη του Relais & Châteaux, έχουν ως στόχο να προωθήσουν τις τοποθεσίες UNESCO και τις παραδοσιακές γνώσεις (savoir-faire), ενισχύοντας τη βιώσιμη διατήρηση και χρήση της βιοποικιλότητας. Παράλληλα, θα σέβονται τις τοπικές κουλτούρες και θα προστατεύουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά. Τα πρώτα πιλοτικά έργα θα ξεκινήσουν το 2025. 

Ο κ. Mauro Colagreco, Αντιπρόεδρος των Chefs του Relais & Châteaux και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου Mirazur στη Γαλλία, διαδραματίζει βασικό ρόλο στη συνεργασία. Ο κ. Colagreco, Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για τη Βιοποικιλότητα της UNESCO, σημείωσε ότι η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μέσο για την αλλαγή και υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των οικοσυστημάτων μας, προσθέτοντας ότι βασικός στόχος είναι να αυξηθούν δραστικά οι «φρουροι» της  βιοποικιλότητας σε όλο τον κόσμο. 

 Το Πρόγραμμα Man and the Biosphere

Το Πρόγραμμα Man and the Biosphere, MAB, είναι ένα διακυβερνητικό επιστημονικό πρόγραμμα της UNESCO που προάγει τη διατήρηση της φύσης, την τοπική ανάπτυξη και την προστασία των πολιτιστικών παραδόσεων. Με 759 Βιόσφαιρες σε 136 χώρες, το πρόγραμμα προστατεύει περίπου οκτώ εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα φυσικών χώρων, ενώ σχεδόν οι μισές ιδιοκτησίες του Relais & Châteaux βρίσκονται σε απόσταση δύο ωρών από κάποια Βιόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Relais & Châteaux είναι ένας διεθνής οργανισμός που συγκεντρώνει μια επιλεκτική ομάδα από εξαιρετικά ξενοδοχεία και εστιατόρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ποιότητα των υπηρεσιών τους, την αυθεντικότητα, τη γαστρονομία υψηλού επιπέδου και τη σύνδεση με την τοπική κουλτούρα και παράδοση. Ιδρύθηκε το 1954 στη Γαλλία και σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 580 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε 65 χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Γαστρονομία και Δημιουργικότητα στο Makris Athens by Domes

Οι αγορές των Συναυλιών και των Παραγωγών από τις πιο κερδοφόρες κατηγορίες του θεματικού τουρισμού

Ρεκόρ ταξιδιωτικών εισπράξεων 21,27 δισ. ευρώ στο 11μηνο του 2024

Πηγή: www.travel.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στη Νυρεμβέργη 2024 – Happy Traveller

mera24

Happy Traveller στη Χριστουγεννιάτικη Νυρεμβέργη | Ολόκληρο επεισόδιο – Happy Traveller

mera24

Happy Traveller στην Καμπότζη μέρος 1 – Happy Traveller

mera24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept