13 Μαρτίου 2025
ΑΓΡΟΤΙΚΑ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Άγιος Αθανάσιος: Ο παραδοσιακός μαστιχάτος χαλβάς που βγαίνει από την ψυχή

Στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, φτιάχνει χειροποίητο παραδοσιακό μαστιχάτο χαλβά.

Ο κ. Παπαδόπουλος, χρησιμοποιεί άριστα υλικά, όπως αφράτο σουσάμι που ξεροψήνεται στο καβουρνιστήρι και αλέθεται στον μύλο, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, το μυστικό της επιτυχίας του είναι το καλό ζύμωμα, η προσωπική ενασχόληση, η αγάπη και ο σεβασμός.

“Είναι ένας χαλβάς που βγαίνει από την ψυχή”, λέει ο ίδιος ο χαλβαδοποιός με υπερηφάνεια για το προϊόν του.

Ο συγκεκριμένος χαλβάς που γίνεται ανάρπαστος, βγαίνει σε δεκαπέντε διαφορετικές γεύσεις, με ξηρούς καρπούς, κακάο, κουβερτούρα, διάφορα αποξηραμένα φρούτα, γλυκά του κουταλιού, όπως πορτοκάλι, κ.α. και οι παραγγελίες προέρχονται από όλη τη χώρα.

Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε βρεθεί αυτές τις μέρες στη Δράμα και θέλει να δοκιμάσει ζεστό χαλβά από το καζάνι και να δει και την παραγωγή φυσικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: www.ypaithros.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πλατφόρμα AuthenBeef για την καταγραφή, την αποτύπωση αυθεντικότητας και την τεκμηρίωση του βόειου κρέατος στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

mera24

ΣΕΒΤ: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2025

mera24

Βρυξέλλες και Λονδίνο στο Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο για τα δικαιώματα αλιείας του αμμόχελου

mera24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept