11 Ιανουαρίου 2025
Οικονομία

Από τη θάλασσα στο τραπέζι: Τα μικροπλαστικά σερβίρονται στο πιάτο μας

Γαρίδες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτες φρέσκες, λευκό κρασί, λίγη φέτα και… μικροπλαστικά και έτοιμες και αχνιστές στο πιάτο μας οι γαρίδες σαγανάκι με ολίγον από θαλάσσια ρύπανση. Οι γαρίδες είναι τα πιο δημοφιλή θαλασσινά στον κόσμο, με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν κατά μέσο όρο σχεδόν μισό κιλό ανά άτομο ετησίως. Είναι νόστιμες, μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα συστατικά για την προετοιμασία γευστικών πιάτων, έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, διαθέτουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως το σελήνιο και το ιώδιο και μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα.

Οι γαρίδες, όμως, όπως και άλλα δημοφιλή θαλασσινά καταναλώνουν ρύπους που καταλήγουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα αυτοί να επιστρέφουν στον άνθρωπο όταν σερβίρονται στο τραπέζι μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.newmoney.gr


Πηγή: www.protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς επηρεάζει η διακοπή του φυσικού αερίου την Ελλάδα

mera24

Eurobank: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης της Eurobank Holdings

mera24

Εγκύκλιος ΕΑΕΕ προς τις ασφαλιστικές εταιρείες για την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

mera24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept