Η Ομογένεια του Σύδνεϋ γιόρτασε με ευλάβεια τη Γέννηση του Χριστού στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΉ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΣΥΔΝΕΫ. Σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Χριστού.
Την Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, το βράδυ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Επισκόπων Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου και Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Ανάμεσα στους μετέχοντες στην ευχαριστιακή σύναξη κληρικούς ήταν ο π. Βλάντο, κληρικός εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, τον οποίο καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος.
Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Όταν ο Θεός σκέφτηκε να παρέμβη στον κόσμο έδρασε κενωτικά και, ευτυχώς, που δεν ζήτησε την ανθρώπινη συμβουλή, διότι τότε, εμείς, οι ίδιοι οι άνθρωποι, θα Του λέγαμε να ακολουθήσει την τακτική της Κίρκης, δηλαδή να χρησιμοποιήση τη θεϊκή Του δύναμη και να υποβιβάση τον άνθρωπο, να τον τιμωρήση και να τον εξουθενώση. Αλλά ο Θεός αντί να ταπεινώση τον άνθρωπο, ταπείνωσε τον εαυτό Του και καταδέχθηκε να γίνει ο ίδιος άνθρωπος προκειμένου να κάνει τον άνθρωπο Θεό.
Αυτό σημαίνει ότι η ενανθρώπιση του Θεού δεν είναι, απλώς και μόνον, ένα επετειακό γεγονός ή μια ανάμνηση ενός σημαίνοντος θρησκευτικού γεγονότος. Ούτε βιώνεται μέσα από τους στολισμούς και τους φωτισμούς, την ανταλλαγή δώρων και τα εορταστικά δείπνα. Η γέννηση του Χριστού συνιστά ένα κάλεσμα για άνοδο, για πρόοδο ή για να το πω πιο εκκλησιαστικά, συνιστά κλήση για αγιότητα».
Είπε ακόμα, πως «Χριστούγεννα σημαίνει ότι κατανοώ πως ως άνθρωπος έχω προοπτικές και δυνατότητες και δεν περιορίζομαι στο επίπεδο του ζώου, του οποίου οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και οι πνευματικές προοπτικές ανύπαρκτες. Χριστούγεννα σημαίνει ότι κατανοώ πως δεν σταματώ να ζω, ακόμη και όταν πεθάνω»
Πηγή: www.ekirikas.com