13 Μαρτίου 2025
ομογένεια

Εστιατόριο «Σαντορίνη» στη Νότια Καρολίνα | ekirikas.com

santorini-restaurant

Photo: Myrtle Beach Online

ΜΥΡΤΛ ΜΠΙΤΣ. ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Η νοσταλγία για τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, όπως επίσης και για το μαγευτικό κυκλαδίτικο τοπίο της δοκιμαζόμενης από τους σεισμούς Σαντορίνης, αποτελούν την πηγή έμπνευσης για ένα ζευγάρι μεταναστών από την Ελλάδα, οι οποίοι ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πύλες του πρώτου ελληνικού εστιατορίου στο Μυρτλ Μπιτς της Νότιας Καρολίνας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τοπική ηλεκτρονική έκδοση Myrtle Beach Online, πρόκειται για το ζεύγος Λαβ και Χριστίνας Χύσα, οι οποίοι σύντομα θα υποδεχθούν το κοινό σε ένα νέο ελληνικό εστιατόριο που θα φέρει το όνομα Σαντορίνη, με σκοπό να παραπέμπει νοερά, σε πολλά σημεία, στο κλίμα του ελληνικού καλοκαιριού και των νησιών του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ο χώρος έχει ήδη βρεθεί και διαμορφώνεται, με το ζεύγος να επιλέγει την περιοχή Γκράντε Ντουνς και έναν χώρο που στέγαζε, έως το πρόσφατο παρελθόν, ένα κατάστημα εστίασης με την ονομασία «Beach Cafe», στη διεύθυνση 7223 N. Kings Highway, δίπλα στο Κρέιν Πατς.

Αναφερόμενος στο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του ιδίου και της συζύγου του, ο Λαβ Χύσα τόνισε πως θα ήθελε ο πελάτης που τρώει στο εστιατόριό του να νοιώθει σαν να βρίσκεται στη Σαντορίνη. Μάλιστα, έχει προχωρήσει και στις σχετικές αισθητικές και χωροταξικές παρεμβάσεις: Ο χώρος έχει βαφτεί σε ανοικτό μπλε και λευκό, που, εκτός από ελληνικά χρώματα, αποτελούν και σήμα κατατεθέν των νησιών του Αιγαίου. Παράλληλα, έχει τοποθετήσει διάφορα φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ στο εξωτερικό έχει φυτέψει μια λεμονιά και μια ελιά, μαζί με διάφορα αρωματικά βότανα, ούτως ώστε όλο το κλίμα να «μυρίζει» Ελλάδα.

«Θέλουμε οι πελάτες μας να βλέπουν τη φρέσκια ρίγανη, να τη μυρίζουν, και μετά να τη γεύονται στο πιάτο τους», αναφέρει ο Λαβ Χύσα, προσθέτοντας πως η κουζίνα του εστιατορίου θα εξοπλιστεί με εμβληματικά ελληνικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, όπως η φέτα και το ελαιόλαδο, ενώ και το λαβράκι που θα σερβίρεται θα προέρχεται επίσης από την Ελλάδα.

Όσον αφορά στο μενού, το ζεύγος Χύσα τονίζει ότι θα είναι σχετικά μικρό και ευέλικτο, με έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, ψητό χταπόδι

Γιουβέτσι με κότσι αρνιού και φλαμπέ σαγανάκι.

«Όταν είσαι από την Ελλάδα, ξέρεις… μας λείπει το φαγητό μας, μας λείπει ο πολιτισμός μας.  Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι μαζευόμαστε μαζί, σαν φίλοι και οικογένεια, και βγαίνουμε έξω για φαγητό», καταλήγει ο Χύσα.

Το ζεύγος Χύσα είναι γνωστοί επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, καθότι είναι επίσης ιδιοκτήτες του «Zardin Healthy Eatery».


Πηγή: www.ekirikas.com

Σχετικές αναρτήσεις

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη (Βίντεο) | ekirikas.com

mera24

Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων στην Αγία Τριάδα Ντέλαγουερ | ekirikas.com

mera24

Απονομή πιστοποιητικών ελληνομάθειας στη Βιρτζίνια | ekirikas.com

mera24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept