Μεταφυτρωτικό εκλεκτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων σε σιτηρά
Συνδυασμός δύο δραστικών ουσιών με διαφορετικό τρόπο δράσης, το Florasulam (10,31% β/β), που παρεμποδίζει τη δράση του ενζύμου oξικογαλακτική συνθετάση (ALS), και το Halauxifen-methyl (11,20% β/β), ΑrylexTM active, που μιμείται τη δράση της αυξητικής ορμόνης των ζιζανίων. Προκαλεί διατάραξη της φυσιολογικής ανάπτυξης των ζιζανίων, ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Επιπλέον, περιέχει τον αντιφυτοτοξικό παράγοντα cloquintocet-acid (7,26% β/β). Το Quelex® αποτελεί τη νέα λύση για τον έλεγχο των πλατύφυλλων ζιζανίων, ακόμη και ενάντια σε ανθεκτικούς πληθυσμούς των Galium aparine και Papaver rhoeas. Η ανάπτυξη των ζιζανίων διακόπτεται και οδηγούνται στη νέκρωση. Ο χρόνος νέκρωσης ποικίλλει από λίγες μέρες έως κάποιες εβδομάδες, ανάλογα με το είδος των ζιζανίων και τις καιρικές συνθήκες. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.
Καταπολεμούμενα ζιζάνια
(*) ΧΕΙΜΕΡΙΝΆ ΣΙΤΗΡΆ:
Ευαίσθητα: Κολλητσίδα, σινάπι άγριο, χαμoμήλι, καπνόχορτο, άδωνις, αναγαλίδα, ανθεμίδα, βερόνικα, γλαύκιο, διπλοτάξη, καψέλλα, κενταύριο, λάμιο, λουβουδιά, μπιφόρα, παπαρούνα, ραπανίδα, ριδόλφια, στελλάρια.
Μετρίως ευαίσθητα: Κίρσιο.
(**) ΆΝΟΙΞΙΆΤΙΚΆ ΣΙΤΗΡΆ:
Ευαίσθητα: Αναγαλίδα, ζωχός, κολλητσίδα,
λουβουδιά, πολύγωνο αναρριχώμενο.
Μετρίως ευαίσθητα: Πολυκόμπι.
(***) ΒΡΏΜΗ:
Ευαίσθητα: Καπνόχορτο, κολλητσίδα, σινάπι άγριο, χαμoμήλι.
Παρατηρήσεις: Η χρήση στα χειμερινά σιτηρά περιλαμβάνει και το τριτικάλε
Μοναδικός και ευέλικτος έλεγχος των ασθενειών των σιτηρών
Μείγμα δύο δραστικών ουσιών με διαφορετικό τρόπο δράσης, του Fenpicoxamid (5% β/o), InatreqTM active, ομάδα 21 κατά FRAC, και του Prothioconazole (10% β/o), ομάδα 3 κατά FRAC. Το Univoq®EC, μετά την εφαρμογή του, συνδέεται γρήγορα με τα κύτταρα της επιδερμίδας, παραμένοντας σταθερό με την πάροδο του χρόνου και έτσι επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμος έλεγχος των ασθενειών. Παρέχει προστασία και μετά τη μόλυνση από το παθογόνο. Απορροφάται γρήγορα από τους ιστούς του φυτού και μετακινείται μέσω των αγγείων του φύλλου (ακροπέταλη διασυστηματική κίνηση) προς τα νεαρά αναπτυσσόμενα όργανα.
Πηγή: www.ypaithros.gr