Δε μολύνουν απλώς το έδαφος, το νερό και το περιβάλλον, αλλά ενισχύουν την απορρόφηση επικίνδυνων τοξικών ουσιών από λαχανικά, τα οποία καταλήγουν στο πιάτο μας.
Τα μικροπλαστικά και νανοπλαστικά αποδεικνύονται ακόμα πιο επικίνδυνα για την υγεία, με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσεϊ να αποκαλύπτει ότι τα πλαστικά σωματίδια ενισχύουν την απορρόφηση τοξινών στα λαχανικά.
Η ερευνητική ομάδα μελέτησε την έκθεση της ρίζας μαρουλιού σε μικροπλαστικά, ανάμεσα στα οποία ίχνη από πολυστυρένιο, σε νανοπλαστικά καθώς και σε ρύπους και διαπίστωσε πως ο συνδυασμός αυτός μπορεί να εντείνει την πρόσληψη τοξινών, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον οργανισμό.
Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Πηγή: www.protothema.gr