3 Μαρτίου 2025
Οικονομία

Λαχανικά με μικροπλαστικά και τοξίνες καταλήγουν στο πιάτο μας

Δε μολύνουν απλώς το έδαφος, το νερό και το περιβάλλον, αλλά ενισχύουν την απορρόφηση επικίνδυνων τοξικών ουσιών από λαχανικά, τα οποία καταλήγουν στο πιάτο μας.

Τα μικροπλαστικά και νανοπλαστικά αποδεικνύονται ακόμα πιο επικίνδυνα για την υγεία, με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσεϊ να αποκαλύπτει ότι τα πλαστικά σωματίδια ενισχύουν την απορρόφηση τοξινών στα λαχανικά.

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε την έκθεση της ρίζας μαρουλιού σε μικροπλαστικά, ανάμεσα στα οποία ίχνη από πολυστυρένιο, σε νανοπλαστικά καθώς και σε ρύπους και διαπίστωσε πως ο συνδυασμός αυτός μπορεί να εντείνει την πρόσληψη τοξινών, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr


Πηγή: www.protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Το βίντεο για τα Τέμπη, η ψήφος εμπιστοσύνης, το ΠΑΣΟΚ και ο χασάπης, το μυστήριο του Σαρακήνικου, η Σακελλαρίου πάει στην Τρ. Πειραιώς

mera24

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Τι θα καταβληθεί από 17 έως 21 Φεβρουαρίου

mera24

Χατζηδάκης: 5 παρεμβάσεις για την ανταγωνιστικότητα

mera24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept