Ιερείς από τις περιοχές του Μέριλαντ και της Βόρειας Βιρτζίνιας οι οποίοι συμμετείχαν στον Ετήσιο Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων πλαισιώνουν τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Απόστολο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ
ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2025, πάνω από 350 Κληρικοί και Πιστοί από τις περιοχές του Μέριλαντ και της Βόρειας Βιρτζίνιας συμμετείχαν στον Ετήσιο Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης για το Μέριλαντ και τη Βόρεια Βιρτζίνια στον οποίον προέστη ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος. Αυτή η όμορφη εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Νικολάου στη Βαλτιμόρη, στο Greektown Square & Event Center, ονομαζόμενο «Η Πλατεία».
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν υπέροχες παρουσιάσεις ποίησης, διαλόγων, μονολόγων και παραδοσιακών ελληνικών χορών, που παρουσίασαν με αγάπη τα παιδιά των απογευματινών Ελληνικών Σχολείων των τοπικών ενοριών. Ο π. Γεώργιος Οικονόμου, ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Νικολάου, ήταν ο κεντρικός ομιλητής και ανέπτυξε το θέμα του συνδέσμου μεταξύ του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι οποίοι, αξιοποιώντας τη βαθιά γνώση τους της Ελληνικής Γλώσσας, κατάφεραν να διαδώσουν την πίστη μας και να διδάξουν τη θεολογία μας στους πιστούς.
Στην ποιμαντορική του ομιλία, ο Σεβασμιώτατος κ. Απόστολος εξέφρασε λόγια φιλόφρονα και θερμά συγχαρητήρια συγχαρητήριά σε όλους τους δασκάλους και τα παιδιά των Ελληνικών Σχολείων, που παρουσίασαν τόσο όμορφες ερμηνείες. Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους γονείς και τους παππούδες και τις γιαγιάδες που αναγνωρίζουν τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών μας, της μελλοντικής μας γενιάς, στη μητρική μας γλώσσα. Τόνισε πως «η Ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα του Ιερού Ευαγγελίου και, μαθαίνοντάς την, μπορούμε να κατανοήσουμε βαθύτερα την πίστη μας, να έρθουμε πιο κοντά στον Χριστό, καθώς και να συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των προγόνων μας».
Πηγή: www.ekirikas.com