Τον αγροδιατροφικό πλούτο της Χαλκιδικής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτός έχει ως προς την ποιότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη παραγωγοί και μεταποιητές της Χερσονήσου.
Μέλι, κρασιά, τυριά, ελιές, ελαιόλαδο, κρέατα, προϊόντα αμπέλου, μανιτάρια, μπύρες και πλήθος άλλων αγαθών που παράγονται στην εύφορη χαλκιδικιώτικη γη πρόκειται να συστηθούν σε Θεσσαλονικιούς επιχειρηματίες της εστίασης και της φιλοξενίας, μέσα από τη στοχευμένη εκδήλωση προγραμματισμένων συναντήσεων (B2B) που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του Taste Halkidiki B2B HORECA Εvent.
«Σημαντική πρωτοβουλία»
«Η εκδήλωση είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Διοργανώνεται με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. Στόχος είναι τα προϊόντα μας, που είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς και μεταποιητές, να μπορέσουν να βρουν τον δικό τους δρόμο, να παρουσιαστούν και να ενταχθούν σε ακόμη περισσότερα σημεία, στις λίστες αγορών και μενού ξενοδοχείων και εστιατορίων», σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.
Η ίδια εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και πέρσι, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Φέτος, πρόθεση είναι να ανοίξει η «βεντάλια» της δικτύωσης για τα χαλκιδικιώτικα προϊόντα τόσο στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης όσο και στους χώρους εστίασης. «Αυτό που θέλουμε πρώτιστα είναι να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα σε παραγωγούς και μεταποιητές, να τους εκπαιδεύσουμε για τον τρόπο που πρέπει να παρουσιάζονται σε τέτοιες συναντήσεις, ενδεχομένως με διαφορετική και πιο ξεκάθαρη πολιτική. Από την άλλη πλευρά, όλοι αυτοί που ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις στον επισκέπτη την ευκαιρία των τοπικών προϊόντων», τονίζει ο κ. Κουφίδης.
Ο ίδιος καταλήγει με την ευχή οι παραγωγοί και μεταποιητές να κλείσουν συναντήσεις και συμφωνίες, να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα, αλλά και την εταιρική ταυτότητά τους και ταυτόχρονα να ανοίξουν νέους διαύλους επιχειρηματικών συνεργασιών. Οι συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025. Οι προτεινόμενες ώρες επίσκεψης για ξενοδόχους είναι 11.00-14.00 και για εστιάτορες 14.00-17.00.
Πηγή: www.ypaithros.gr