Το υλικό που θα απογειώσει την μπριζόλα σας και το μυστικό για σωστό ψήσιμο
Τσικνοπέμπτη χωρίς μπριζόλα δεν γίνεται. Το θέμα είναι πώς θα πετύχουμε το πιο νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα.
Η συνταγή που ακολουθεί θα έκανε ακόμα και έναν αρχάριο να μοιάζει «μάστορας» στο ψήσιμο.
Πώς θα ψήσετε την καλύτερη μπριζόλα στην σχάρα
Όπως αναφέρει η σεφ Summer Miller το μυστικό για νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος μια σάλτσα βουτύρου με βότανα.
Με τη σάλτσα αυτή θα πετύχετε μια φρέσκια, ελαφριά γεύση που θα απογειώσει το κρέας σας.
Τα μυρωδικά θα προσδώσουν μία γευστική έκρηξη χωρίς να καλύψουν την γεύση του κρέατος.
Ψησταριά με κάρβουνα ή γκάζι;
Οι ψησταριές με κάρβουνο ή ξύλο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τη σχάρα μπριζόλας λόγω της πρόσθετης γεύσης και του καψαλίσματος που προσφέρουν. Εάν έχετε ψησταριά με κάρβουνα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε διάφορα είδη ξύλων στη φωτιά για να συνεισφέρουν καπνιστότητα και να ενισχύσουν τη συνολική γεύση του κρέατος.
Ωστόσο, μπορείτε να μαγειρέψετε μια εξαιρετική μπριζόλα και σε ψησταριά αερίου. Εάν χρησιμοποιείτε αέριο, ανοίξτε το καπάκι, ανοίξτε το αέριο και ανάψτε τη σχάρα. Μην ανάβετε τη σχάρα με το καπάκι κλειστό- το αέριο μπορεί να συσσωρευτεί στο εσωτερικό της σχάρας και να προκαλέσει έκρηξη.
Πόσο καυτή πρέπει να είναι η ψησταριά για μπριζόλα;
Ο Raichlen συνιστά να δημιουργήσετε δύο ζώνες ψησίματος στη σχάρα σας με κάρβουνα: μία πολύ καυτή για το ψήσιμο της μπριζόλας και μία μέτρια για το φινίρισμα και το ψήσιμο της μπριζόλας.
Σε μια ψησταριά αερίου, θερμάνετε τη σχάρα στους 230 βαθμούς Κελσίου με δύο καυστήρες σε λειτουργία, κάτι που θα χρειαστεί μόνο περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια χαμηλώστε έναν από τους καυστήρες σε μέτρια θερμοκρασία για να δημιουργήσετε δύο ζώνες ψησίματος.
Δεν είστε σίγουροι αν η σχάρα είναι αρκετά ζεστή; Το αλάνθαστο κόλπο για να διαπιστώσετε αν η σχάρα έχει την ιδανική θερμοκρασία είναι να δοκιμάσετε να κρατήσετε το χέρι σας μόλις 3 ίντσες πάνω από τη σχάρα. Αν το πετύχετε μόνο για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, τότε η σχάρα έχει την ιδανική θερμοκρασία για να μαγειρέψετε.
Πόση ώρα να ψήσετε μπριζόλα στο γκριλ
Για μια μπριζόλα πάχους 1 1/2 ίντσας, εδώ είναι οι γενικοί χρόνοι ψησίματος:
7 έως 10 λεπτά για μέτρια ψημένη (135°)10 έως 12 λεπτά για μέτρια (145°)12 έως 15 λεπτά για καλοψημένη μπριζόλα
Σημειώστε ότι το USDA συνιστά το μαγείρεμα ολόκληρων κομματιών βοδινού κρέατος σε εσωτερική θερμοκρασία 145°F.
Λάβετε υπόψη ότι το πάχος της μπριζόλας σας, η θερμότητα της ψησταριάς σας και το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος επηρεάζουν το χρόνο που χρειάζεται η μπριζόλα σας για να ψηθεί.
Πηγή: www.onsports.gr